Наградиха ученици в Национален конкурс за превенция на наркоманиите в Благоевград

103 творби, представени в рамките на Национален конкурс за превенция на наркоманиите, бяха отличени по време на официална церемония в зала „22 септември“ в областния център.
Призьорите бяха наградени от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ към Община Благоевград и Магдалена Рахова, председател на ОбСНВ.
Общо 800 творби бяха подадени в рамките на състезанието, а участие в него взеха ученици от цялата страна.

Категориите, в които те представиха своите творби са три. Първата обхваща деца от 1 до 4 клас, както и предучилищни групи, на тема „Моят любим национален герой“. Във втората категория взеха участие ученици от 5 до 7 клас, а в третата – от 8 до 12 клас. Темата за последната група участници бе „Човекът – свободен и независим“. По тази тема, учениците можеха да избират дали да творят в посока независимия от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за Освобождението на нашия край и България като цяло.

Творбите бяха под формата на есе, разказ, стихотворение, постер, рисунка или мултимедийна презентация.

Журито, оценяващо творбите бе в състав:
– Комисия за оценка на литературни творби: Любима Димитрова, експерт филолог, Светла Борисова – филолог, Магдалена Рахова – председател на ОбСНВ.
– Комисия за оценка на рисунки и постери – Живко Янев – художник, Манол Стоянов – художник, Елина Попова – секретар на ОбСНВ,
– Комисия за оценка на мултимедийни презентации – Николай Цонев, гл. експерт „ИТО“ в Община Благоевград, д-р Марияна Шехова – Канелова – Дирекция образователни дейности, ЮЗУ „Неофит Рилски“, д-р Теменужка Любенова – доброволец и дългогодишен председател на ОбСНВ, Лиля Ангелска – специалист в ПИЦ към ОбСНВ, Гергана Самарджиева – специалист в ПИЦ към ОбСНВ.

В церемонията по награждаване с изпълнения участие взеха и деца от Балетна школа „Кроазе“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Клуб по спортни танци „Силвана денс“ .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене