Провали се проект на Любен Татарски! Община Гоце Делчев го напуска!

10 години след като влезе като съучредител в Сдружение с нестопанска цел „Долината на Места“, община Гоце Делчев е на път да го напусне. Предложението на кмета Владимир Москов е включено в дневния ред на насрочена сесия. Мотивът, посочен от Москов, е, че през последните години сдружението изчерпало идеите си и свило до максимум дейността си, поради което повече от 8-те общини, участвали при учредяването му, вече са го напуснали. Освен това от работата на сдружението до момента печелела главно община Разлог, защото спечелените проекти за популяризиране на туризма в региона се финансирали предимно от МИГ – Разлог и парите от тях се насочвали към разложки фирми и организации.

Припомняме, че сдружението започна работа под председателството на бившия кмет Любен Татарски, депутат от ГЕРБ по онова време, който бе и инициатор на идеята за създаването му. Освен Разлог и Гоце Делчев в него се включиха още Банско, Белица, Гърмен, Сатовча, Хаджидимово и Якоруда, повечето от тях отдавна го напуснаха.

Сред 27-те точки в дневния ред има и включване на ул. „Солун“ и ул. „Бяло море“ в режим на кратковременно платено паркиране „синя зона“. В момента престоят и паркирането на тези две улици е нерегулируемо, поради което се създават непрекъснато предпоставки за ПТП. В Гоце Делчев максималният престой в „синя зона“ е 3 часа, а се плаща с талон или чрез SMS по 1 лв. на час.

На сесията съветниците ще гласуват още предложение за безвъзмездно предоставяне на помещения на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, избор на формат на управление на горските територии, собственост на община Гоце Делчев, и провеждане на пореден публичен търг за отдаване под наем на фитнес залата на спортния комплекс „Арена Неврокоп“, която отново е без наемател.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене