Ден на траур е обявен днес в брезнишката гимназия за загинала в катастрофа ученичка

Ръководството на СУ „Васил Левски“ в Брезник е обявила днес ден на траур в училището по повод смъртта на ученичка. 18-годишната Василена пострада с още едно момиче и момче от училището на 23 май. Тримата с автомобила на Емил Павлов пътували от Перник към Брезник, когато в района на спортната база при изпреварване колата се удря челно в камионче с дървен материал. Тримата бяха настанени в „Пирогов“, като Василена бе изпаднала в кома, другото момиче е със счупен таз и вече е изписано, а за Емил се набира кръв за животоспасяваща операция. Василена е починала в петък, а днес тя ще бъде погребана.

„Бунтарството е присъщо на младите. Онези млади момичета и момчета, които учим и напътстваме. Онези млади хора, които представляват най-ценната и в същото време най-проблемната част от обществото. Тези млади хора, които формират самосъзнание и ценностна система, както и социален статус. Ние имаме нужда от тях!!! За съжаление невинаги успяваме да надделем и се случва необратимото.

При катастрофа, която възникна на 23 май, пострадаха трима младежи, трима ученици на СУ „Васил Левски”. Днес, в този слънчев ден, се разделяме с една от нашите ученички. Василена беше усмихнато момиче!

Ръководството и колективът на СУ „Васил Левски” – град Брезник с голяма болка и прискърбие изказват съболезнования на роднините и близките на Васето. Поклон!

На 30 май (понеделник) веселите песни в училище ще замлъкнат, сърцата ще трепнат, защото ще обявим ден на траур“, написаха от ръководството на училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене