Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, с поздрав по повод 24-ти май – Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост и Празник на Благоевград

Честит празник!

Уважаеми съграждани,

Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод 24-ти май – Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост и Празник на Благоевград.

Празникът, който отбелязваме под звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…“.

Днес изпълнени с вяра, оптимизъм и самочувствие, отдаваме почит на делото на светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската азбука.Този ден е гордост за всички българи, които с достойнство разпространяват българските букви по света.

В днешните времена на изпитания ние не трябва да губим вярата си в силата на българския дух.Той никога не се е предавал и благодарение на нашата вяра и писменост е оцелявал през вековете. Днес се прекланяме и пред всички Вас съвременни просветители, пред усилията и стремежа Ви да градите устоите на българщината.Вие сте тези, които развивате нашата културна идентичност и се борите, за да пазите българската духовност! Бъдете живи и здрави, с вдъхновение постигайте творчески успехи!

По повод 24 май – Деня на светите братя Кирил Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, се обръщам и към младите хора, бъдещето на Благоевград. Истинското израстване започва с първата научена буква и с първата написана дума, продължава с първата прочетена книга, за да достигне до университета, професията и живота.

На Вас ученици пожелавам много дръзновение, вяра и сила на духа, за да отстоявате българското и да се борите за него! Учете и трупайте знания, защото това е движещата сила по пътя към по-добро бъдеще!

Честит празник!

РАДОСЛАВ ТАСКОВ

Председател на Общински съвет Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене