Фестивал на мюзикъла и оперетата в Петрич

В дните 27 май и 28 май на сцената на площад „Евтим Евтимов“ в Петрич ще бъдат представени два мюзикъла – „Парижката Света Богородица“ и „Цар Лъв“ и музикално-театрален спектакъл „Принцесата и свинарят“!

27 май от 21.00 часа – Държавна опера Варна представя мюзикъла „Парижката Света Богородица“. Както в романа на Виктор Юго, така и в мюзикъла, действието се развива през XV век, под двете кули на великата катедрала. Символът на Париж и на европейската култура, сринат за потрес на целия свят през 2019 г. при пожар, в постановката на режисьора Петко Бонев и диригента Страцимир Павлов възкръсва в цялото си великолепие. Визията на спектакъла изграждат в синхрон 3D мапингът на Лора Руневска, сценографските и костюмографски решения на Ася Стоименова и хореографията на Станислава Томова.

28 май от 11.00 часа – за най-малките и пораснали деца на община Петрич ще бъде изигран музикално-театрален спектакъл “Принцесата и свинарят“, една от най-знаменитите приказки на Ханс Кристиан Андерсен. Представен от Камерен театър “Мечтатели“ – София.

28 май от 21.00 часа – Държавна опера Варна представя мюзикъла „ЦАР ЛЪВ“ за първи път в България. Концертът с костюми, продукция на Държавна опера Варна с режисьор Петко Бонев и диригент Страцимир Павлов, е премиера за България. Музиката на Елтън Джон, с оркестрация на Данко Йорданов, оживява в 3D мапинга на Лора Руневска, великолепната сценография и възхитителните костюми на Ася Стоименова, заедно с всеотдайните актьори от няколко поколения.

ЗАПОВЯДАЙТЕ! Вход свободен!
Организатор на фестивала: Община Петрич

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене