Най-добрите рецепти при остеоартроза и остеохондроза

Остеоартроза

Това е най-честото ставно заболяване, което се характеризира с прогресираща загуба на ставния хрущял.

Рецепти от народната медицина при остеоартроза:

1.Много добър терапевтичен ефект оказват жълтите терпентинови бани. Ето как се приготвят: 300 мл рициново масло се държи на водна баня и в него се вливат 40 г сода, предварително разтворена в 200 мл студена вода.

Сместа се бърка с дървена лъжица и след като се посгъсти, в разтвора се добавят 250 мл олеинова киселина, като продължавате да бъркате. Когато тази смес стане жълта, я прехвърлете в тенджера и добавете 750 мл терпентин. Разбъркайте добре и прехвърлете в стъклени буркани или бутилки, които трябва да затворите плътно. Държи се на стайна температура.

Д-р Бисер Бончев, д.м.: Прилагаме терапия със стволови клетки за лечение на остеоартроза

Курсът на лечение е 5-10 бани. Напълнете ваната с вода с температура до 36 градуса, излейте в нея 40 мл терпентинов разтвор и добре разбъркайте. Всеки следващ път увеличавайте дозата с по 15 мл. Легнете във ваната и в продължение на 15 минути постепенно повишавайте температурата на водата, докато стигне 39-40 градуса.

Полежете още 2-3 минути. След излизане от ваната не се изтривайте с хавалия, само попийте водата, увийте се добре в чаршаф, а отгоре с одеяло. След 30-40 минути вече се избършете, преоблечете се и поспете. Всеки ден се правят такива бани, а може и през ден, зависи как се чувствате. Тази процедура има и противопоказания: остри заболявания, онкологични и кожни болести. И не забравяйте, че по време на банята е желателно да има някой около вас.

Остеохондроза

Хронично заболяване не само на гръбнака, защото много често болните изпитват страх и изпадат в депресия. Някои го наричат същинско наказание.

Рецепти от народната медицина при остеохондроза:

1.Рецептата е от читател. Нужни са ви половин литър топла вода; 70-100 г пресни дрожди (мая) и ръжено брашно. Замесва се тесто и се оставя да се надигне. След това го омесете пак, за да се слегне. Държи се 7 дни на тъмно и прохладно място, но не в хладилника. Тогава вече можете да пристъпите към лечение.

Докато приготвяте компреса, трябва да изпиете чаша горещо мляко с 1 чаена лъжичка сода, пие се на малки глътки или с лъжичка. След това вземате марля на два слоя и нанасяте върху нея тестото, да се получи лапа.

Как са свързани остеохондрозата и кръвното налягане?

Болният ляга по корем, а някой близък му помага, като се извършва следната процедура: капва 3 капки терпентин на ръката си и добре разтрива кръста – 3 пъти. След това полага марлята с тестото на кръста на болния, отгоре покрива с целофан, след това слага памук и завива с голяма кърпа, през която да не влиза въздух. Най-отгоре покрива болния с топло одеяло. Той лежи 40 до 60 минути, колкото може да изтърпи.

След такъв компрес може и да има зачервяване или леко изгаряне, но не трябва да се маже с нищо, то ще премине от само себе си. След като свалите марлята с тестото, трябва да останете да лежите още един час, добре увити в одеялото.

Върнете тестото обратно в тенджерата и я оставете на тъмно и прохладно място. След 7 дни можете да повторите процедурата, ако нямате изгаряне на кожата. Ако не ви е минало зачервяването и лекото изгаряне, тогава повторете лечението след 2-3 седмици. Ако забележите, че по тестото се образува плесен, премахнете я и го използвайте отново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене