С пищни тържества и церемонии в Гоце Делчев празнуваха денят на славянскатa писменост

24 май! Ден, който ни прави повече българи! Ден, благословен от Божия дъжд на буквите! С този ден винаги ще се измерва нашето духовно величие и винаги ще ни дава увереност, че в просветата и културата няма големи и малки народи! В този празничен ден, след двугодишно прекъсване наложено от пандемичната зараза, неврокопчани отново отдадоха почит и уважение към празникът на Светите братя Кирил и Методий, славянската писменост и българската просвета и култура.

В празничния ден надникнахме в двора на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. Гости на празника тук бяха: кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, областният управител Валери Сарандев, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим, заместник-кметовете Боцев и Иброш, членове на на училищното настоятелство както и официални гости от ръководствата на общините Кавала и Като Неврокопи от съседна Гърция.

„Аз знам скъпи абитуриенти, че истинските мигове в човешкия живот носят и малко тъга защото това е вашият последен училищен ден“, каза в приветственото си слово, директорът на гимназията, Елка Божикова.

„Изграждайте се като духовни хора. Обогатявайте се с безценното богатство на знанията“, посъветва абитуриентите, н.в.п., Неврокопския митрополит Серафим. Директорът на гимназията, Елка Божикова, връчи специални отличия на ученици за постигнати забележителни успехи за училището и повдигнали авторитета на общината през тази учебна година В днешният празничен ден, отново, всички учебни заведения в Гоце Делчев манифестираха по главната улица на града ни. Традиционно, в манифестацията участваха и випуски, навършили кръгли годишнини от завършването на средното си образование в трите средни училища в града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене