Бивш депутат от Благоевград начело на „Автомагистрали“

Държавата избра трима за борда на „Автомагистрали“. Един от тях е бивш депутат от Благоевград, възпитаник на Югозападния университет, информираха от МРРБ.

Георги Попов е магистър по право. Тай е член на ИТН. Бил е юрисконсулт в отдел „Обществени поръчки“ на „Топлофикация“ – София и юридически сътрудник в „Европейски център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебните практики в ЕС“. Заемал е ръководни позиции в банковия сектор, управление на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по обществени поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. Владее руски език, ползва и английски.

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов ще са представителите на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. И тримата са участвали в публичния конкурс за ново ръководство, обявен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на който трябваше да се представят концепции за управлението на държавното дружество за пет години. Избрани са от общо 26 кандидати.

Членовете на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД са петима, като двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Конкурсът за независимите представители ще бъде проведен отново обаче, тъй като са се явили само шестима кандидати и липсва достатъчно конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този начин не може да се гарантира изборът на най-подходящите кандидатури за управление на дружеството, уточняват от МРРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене