Празничен концерт за 24-и май събра десетки в читалището в село Микрево

В навечерието на „Деня на славянската писменост, българската просвета и култура“, се проведе празничен концерт, организиран от СУ “Св.Паисий Хилендарски“ в с.Микрево, община Струмяни.
Празнично украсената зала на НЧ “Братя Миладинови“ – с. Микрево се изпълни с много деца, родители и гости, които уважиха събитието и искрено се радваха и аплодираха изпълненията, подготвени от децата.

Директорът на училището, г-жа Лиляна Велкова поздрави всички присъстващи гости, по повод най-българския празник. Тя благодари за неуморната работа, за професионализма, усърдието и желанието, което всеки учител ежедневно полага за да образова нашите деца.
На учениците пожела да нося в сърцата си любовта към знанието, да имат самочувствие на подготвени, можещи, знаещи и горди българи.

Г-жа Велкова поименно обяви имената на всички ученици, получили отлични резултати през учебната 2021/2022 г., на тези показали добро представяне в състезания, олимпиади, конкурси и проекти през цялата учебна година.

Г-ца Фиданка Котева – зам.-кмет по хуманитарните дейности на община Струмяни от свое име и от името на кмета на община Струмяни също отправи приветствено слово по повод 24-ти май – Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Тя изрази своя дълбок поклон към всички учители, просветни и културни дейци. Благодари за търпението, силата и обичта с която обгрижват децата и им дават първите познания за живота. Пожела никога да не спират все така неуморно и всеотдайно, да съхраняват културните ни ценности и традиции и да ги предават на всяко следващо поколение.

На учениците пожела да бъдат здрави, да обичат и ценят своя род и език, да бъдат любознателни и последователни в усвояването на нови знания и откриването на нови хоризонти!
Честит празник и нека химнът в този специален ден „Върви народе възродени“ да носи гордост и одухотвореност в сърцата на всички празнуващи българи!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене