ЕКСКЛУЗИВНО!!! Готви ли се нова акция срещу кабелен оператор в Югозапада?

Разследват голям оператор за незаконно разпространение на тв канали. Искат претърсване на офисите му в Югозапада.

Прокуратурата се зае да разследва незаконно разпространение на телевизионни програми в Дупница, информират ни източници на ТопПреса.

Събрани са данни за това, че през неустановен период до 10 декември 2020 г. в района на община Дупница и Сапарева баня на неограничен брой лица се предоставял достъп до голям брой телевизионни програми.

Наблюдаващият прокурор е внесъл в съда искане за претърсване и изземване на недвижими имоти, ползвани от кабелен оператор на територията на гр. Дупница и други населени места. Служители в отдел „Киберпрестъпност“ и сектор „Борба с организирана престъпност“ на ОД на МВР-Кюстендил са извършили процесуално-следствени действия съвместно с колегите им от Благоевград и Перник. Поискано е съдествие от Европол и Алианса за противодействие на аудиовизуалното пиратство.

Те са проведени в рамките на ЕMPACT – Мултидисциплинарна и многоведомствена платформа за оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво Европейски съюз. Сред нейните приоритети е дейността срещу мрежи и частни предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуалната собственост. Разследването по делото продължава под надзора Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене