Георги Ботев: Орязаха парите за БЧК, не можем да покриваме разходите си

Субсидията от държавата към БЧК е намалена, а в същото време дейността на организацията се увеличава. Парадоксът е, че ескалират разходите на отрядите, а се намалява държавната подкрепа. За това алармира ръководителят на ПСС-Благоевград – Георги Ботев.

Той и колегите му са притеснени, че в един момент няма да могат да покриват разходите си. В момент, когато в Украйна вече три месеца се води война, екипите на БЧК са ангажирани в подкрепата на украинските бежанци, помагат непрекъснато и на други мигранти, провеждат различни акции в помощ на нуждаещи се хора. Спасителните отряди пък имат все повече акции, в които спасяват човешки живот.

„Много хора нямат застраховки и ние не можем да покрием разходите си – техниката се амортизира, понякога в планината излизаме по 20 души, за да изпълним мисията си и да помогнем на пострадали хора. Реагираме и при бедствия, аварии, катастрофи”, твърди Георги Ботев. Той и останалите активисти на БЧК са категорични, че е необходима по-голяма държавна субсидия, за да може да изпълняват своите дейности. Защото в много случаи става въпрос за спасяване на човешки живот.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене