С подписка притискат санданчанина с най-много преференции да се оттегли

a5e8b99b65335a050bf4547253cf71c4_LПодписка в защита на председателя на общинската организация на ГЕРБ – Благоевград Йордан Андонов стартира от днес. Подписката е инициирана от местен клуб на ГЕРБ.

Кандидат – депутатът е 5-ти по ред в листата на партията. Феноменът 9/9 обаче пренареди листата на ГЕРБ в Пиринско. На второ място след водача Цветан Цветанов се нареди Кирил Котев от Сандански, 9-ти номер. Младата надежда на партията е получила над 4500 преференциални гласа само от Сандански. На Котев не са достигнали по-малко от 1600 гласа, за да е първенец в листата.

От щаба на Йордан Андонов казаха, че не знаят нищо за тази подписка, тя е стартирана от местен клуб и нямат отношение към нея.

Подписката ще бъде адресирана до лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди дни лидерът на партията намекнал на избраните по този начин 9-9 да се откажат от преференцията и на тяхно място да влязат получилите реални гласове на изборите. Трима от членовете на ГЕРБ се вслушаха в призива на Борисов и вече са се оттеглили.

Ако Цветан Цветанов влезе от Великотърновски район, както обяви, депутатите от ГЕРБ от Благоевградска област ще бъдат Кирил Котев, Даниела Савеклиева, Димитър Танев и Георги Андонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене