Благоевградчани очакват от парламента да бъде работещ и защитаващ интересите на страната

OLYMPUS DIGITAL CAMERAГражданите в Благоевград очакват от следващия парламент да бъде работещ и защитаващ интересите на страната. В деня на вота на 5 октомври повечето гласували са упражнили правото си на преференциален вот.

Анкетираните благоевградчани дават разнопосочни мнения за следващия състав на бъдещия парламент. Изразяват както оптимистични очаквания, така и скептични настроения за ефективността от работата на Народното събрание. Граждани защитават мнение и за знакови промени в Изборния кодекс и въвеждане на електронно гласуване за сънародниците ни в чужбина.

„Настроение при тази ситуация абсолютно никакво не може да има, защото има една много стара поговорка „Пременил се Илия, когато се погледнал пак си е в тия” . Нашата работа е същата. Очакванията са дай Боже да се състави правителство, което да изкара още една година, но дано да свърши това, което трябва. На първо място трябва да промени избирателния закон, защото с този избирателен закон станахме за смях”.

„Надявам се да са разумни и да не се стига скоро до нови избори. Искам да мислят за България не само за партийните си интереси”.

„Имат воля, работят в движение, разчитаме на тях. Електронният вот трябва да се въведе, защото моите деца са в Англия, далече им е, там всички българи искат да гласуват, а и всичко е свързано с разходи”.

 

„Нямам никакви очаквания и никакви нагласи, защото за мене тая държава отдавна не съществува. Гласувах, защото все пак трябва да се гласува за по-доброто зло, ако трябва така да се изразя, но просто няма бъдеще тая държава и то много отдавна”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене