Общински съветници от ГЕРБ – Сандански на проверка на недовършения участък от АМ „Струма“

Общински съветници от ГЕРБ-Сандански заедно с бившия народен представител Даниела Савеклиева бяха днес на място на недовършения мост от АМ „Струма“, който трябва да свърже Благоевград с тунела при Симитли. Поводът за посещението е обстоятелството, че вече една година обектът стои недовършен, което затруднява изключително много движението за всички хора от Югозападна България.

„Всичко е готово от двете му страни, трябва само мъничко усилие да приключи и този обект. Това желание обаче липсва в управляващите“, коментира координатора на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев. По думите му нито една машина или работник няма на място. „Парите са налични, всички процедури са направени. Обектът обаче е оставен на произвола като наказание за всички хора от региона“, коментира още той.

„Една година пътуващите по това направление са принудени да губят време, да чупят колите си и да се движат по много по-опасна пътна отсечка, заради пълното безхаберие на управляващите“, коментира общинският съветник Георги Георгиев. Според него всеки ден този обект трябва да се показва като пример за всички области, в които държавата ни е спряла и буксува. „Лошото е, че не само нищо не се прави, но и се унищожава вече изграденото“, каза още той.

По време на проверката стана ясно, че само преди седмица на място е бил и председателят на регионалната комисия в Европейския парламент, който е останал безмълвен при вида на висящия мост между двете готови пътни отсечки. „България сигурно ще връща пари заради това бездействие. Заедно с тях обаче никой няма да ни върне и загубеното време“, коментираха представителите на ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене