Девин бе домакин на турнира по спинингов риболов “TROUT CUP DEVIN 2022”

Девин бе домакин на турнира по спинингов риболов на пъстърва “TROUT CUP DEVIN 2022”. Надпреварите се проведоха в събота и неделя на река Девинска, която е в режим „хвани и пусни“, в близост до завода за минералната вода. В индивидуалното класиране победител е Евгений Бон. На второ място се класира Васил Шигарминов, трети е Петър Лаков. На четвърто и пето място се класираха Калоян Якимов и Георги Гетов. В отборното класиране първенци са представителите на Михалково – Евгений Бон и Георги Гетов. Втори са „P.L. Lures“ – Калоян Якимов и Любомир Проданов, а трети се нареди тимът на „MF Tackle“ – Васил Шигарминов и Емин Гуне. На призовата четвърта позиция се наредиха Христо Пейков и Вилислав Коджабашев от Девин. В състезанието участваха 30 състезатели, а през двата дни те успяха да уловят общо 439 риби.

В състезанието по улов на хищни риби от брега, организирано от Клуб по спортен риболов „Девин”, със съдействието на Община Девин, като в официалната церемония по награждаване на победителите участва и градоначалникът Здравко Иванов.

По време на състезанието бяха пуснати във водите на река Девинска 900 риби. Преди това в края на април се извърши зарибяване и бяха пуснати 800 бр. малки пъстърви в участъка на речното корито, което е в режим „хвани-пусни“, уточни председателя на Клуб по спортен риболов в „Девин“, Христо Пейков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене