Катедра „Здравни грижи“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза Международния ден на сестринството

При голям интерес премина инициативата на катедра „Здравни грижи“ по повод Международния ден на сестринството, който отбелязваме днес. Стотици граждани и гости на Благоевград преминаха през пункта за безплатно измерване на артериалното налягане, който беше разположен в центъра на града. Кампанията се проведе с подкрепата на Община Благоевград.
Активно участие в прегледите и консултациите взеха студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“.

По време на инициативата бяха раздадени и информационни листовки, които имат за цел да запознаят гражданите с нормалните стойности на артериалното налягане, с рисковете, които крие високото артериално налягане и как да променим начина си на живот, за да избегнем хипертонията.

„Надяваме се тази кампания да постави добро начало на поредица от инициативи, които да бъдат в полза на гражданите. Професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ са професии, призвани да служат със своите знания, умения и хуманност на всички хора“, каза доц. д-р Росица Дойновска – ръководител на катедра „Здравни грижи“. Тя призова хората да се грижат за своето здраве, да водят здравословен начин на живот и да се движат повече.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене