Волейнадеждите на Разлог и Дупница директно на финали след домашен триумф

Волейнадеждите на „Пирин“ /Рз/ и „Марек“ в сегмента кадети /2005-2006 г./ се класираха директно за държавните финали след домашен триумф в два от четирите квалификационни турнира. В своята зала „Септември“ разложани отвяха конкуренцията в група „В“ и окупираха лидерската позиция със само два загубени гейма. Доминацията на момчетата на Йордан Мицин се изрази с по 3:1 срещу софийските „Люлин“ и „Славия“ и с 3:0 над наследниците на хегемона в последните години „Хебър“. Белите и пазарджиклии отиват на поправителен в допълнителни квалификации, а люлинци прекратяват по-нататъшното си участие.

В зала „Спортна“ в Дупница марекчани бяха още по-убедителни в гр. „Б“ с две победи на 0 срещу „Миньор“ /Пк/ и „Изгрев“ и една с 3:1 срещу „Виктория Волей“. Перничани и пловдивчани ще трябва да минат през пресевките, ако искат да се наредят срещу 8-те финалисти, докато за надеждите от Ябланица сезонът приключи.

Освен пиринци и „Марек“ визи за заключителния етап на кампанията взеха първенците в другите две групи „Левски“ и „Добруджа“. Към тях ще се присъединят още четири състава измежду „Арда“, ЦСКА, „Виктория Волей, „Миньор“, „Черно море“, ВА „Стойчев-Казийски“, „Славия“ и „Хебър“, които ще бъдат разделени в две групи по 4, а в битката за титлата и медалите се включат първите два от всеки поток.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене