Областна администрация Благоевград посрещна своите мениджъри за един ден

Областна администрация Благоевград се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“. Областният управител Валери Сарандев, заместник областният управител Анита Коцелова и главният секретар Стоян Христов приеха младите колеги в своите кабинети и ги запознаха със структурата, функциите и компетенциите на Областна администрация по отношение провеждането на държавната политика на територията на областта.

В ролята на областен управител за един ден влезе Мартин Велков – ученик в 11 клас на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, който се запозна с работата на областния управител г-н Сарандев и пое за кратко неговите функции. Дарина Стоянова, ученичка в 11 клас на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ пое задълженията на заместник областен управител, като в работата и задълженията на длъжността я въведе г-жа Коцелова. Постът главен секретар на Областна администрация пое Велина Барилска, също в 11 клас на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“.

Преди встъпването им в длъжност, пред младите мениджъри бе представена структурата на администрацията и спецификата на работата на служителите. Учениците се срещнаха и с експертите от двете дирекции в Областна администрация, а след това се потопиха в работната атмосфера на администрацията като присъстваха на среща, свикана от областния управител Валери Сарандев с председателите на общински съвети от областта.

Мартин, Велина и Дарина споделиха, че опитът им през този ден е изключително полезен и им дава възможност за едно ранно кариерно ориентиране. Областният управител г-н Валери Сарандев пожела успешна професионална реализация на учениците и благодари, че за ден бяха част от екипа на Областна администрация, след което връчи сертификати за участие в националната инициатива „Мениджър за един ден“, която тази година се провежда под надслов „Силата на един екип“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене