Мустафа Карадайъ в Деня на Европа: Да пазим мира и демокрацията!

Днес отбелязваме Деня на Европа. Европа на обединението, Европа на общочовешките ценности, Европа на икономическия растеж и просперитет. Европа на победата над нацизма и фашизма. Европа на победата над войната и гибелта. Това написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в специален пост във Фейсбук.

Но днес, на празника на Европа, на мира и демокрацията, с болка констатираме, че в Европа отново се води война, продължи Карадайъ. И посочи: „Не трябва да забравяме и за миг, че войната опустошава не само градове и села, убива хора. Войната убива всичко човешко, убива вярата и надежда в доброто и в бъдещето. Войната оставя след себе си единствено разрушения и духовна пустота.“.

Затова лидерът на ДПС се обърна към всички членове и симпатизанти на ДПС, към всички свободни и активни граждани с призива да пазим мира и демокрацията!

Ето целия пост на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ във Фейсбук:

Днес отбелязваме Деня на Европа. Европа на обединението, Европа на общочовешките ценности, Европа на икономическия растеж и просперитет. Европа на победата над нацизма и фашизма. Европа на победата над войната и гибелта.

Създаден с тази визия, Европейският съюз успя да изгради един красив свят върху разрушенията на Втората световна война.

Европейският съюз продължава единно и твърдо да отстоява демокрацията и мира, гарантирайки основните човешки права и свободи.

Но днес, на празника на Европа, на мира и демокрацията, с болка констатираме, че в Европа отново се води война. Както доскоро беше немислимо в Европа да има нова война, така в момента става изключително наложително всички да обединим усилията си за запазване на мира.

Не можем да изоставим онези ценности, които ни правят достойни граждани на тази земя. Не трябва да забравяме и за миг, че войната опустошава не само градове и села, убива хора. Войната убива всичко човешко, убива вярата и надежда в доброто и в бъдещето. Войната оставя след себе си единствено разрушения и духовна пустота.

Нека да бдим над мира и над демокрацията. Да пазим честта и достойнството на всеки човек. А то е възможно единствено и само в мир. Заедно всички можем. Дължим го на всички онези смели и отговорни европейски лидери, които загърбили болката, омразата и реваншизма, създадоха един силен съюз, обединени на основата на толерантността и солидарността.

Обръщам се специално към всички членове и симпатизанти на ДПС, към всички свободни и активни граждани да пазим мира и демокрацията!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене