Корнелия Нинова: Русия е приятелска държава

„Чухме крайни мнения, но Русия спрямо България е приятелска държава“, смята министърът на икономиката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. В предаването „Защо, господин министър?“ лидерът на левицата отговаряше на въпросите на Мария Цънцарова.

„По-голямата част от обществото у нас смята Русия за приятелска държава – затова беше и този висок процент да не изпращаме оръжия. Втората част са политическите оценки – там чухме крайни мнения, дори на хора в коалицията. Спрямо България е приятелска държава“, смята Нинова.

На въпрос защо наш приятел спира газта ни, Нинова каза, че не може да коментира сделката с „Газпром“, тъй като това не е в нейния ресор. „Вероятно това е ответен отговор на санкциите, които се налагат срещу Русия. Ето защо подобно замеряне със санкции и контрасанкции трябва да спре. Прекалено много емоции, светът има нужда от разум“, смята Нинова.

На въпрос кой смята, че трябва да спечели войната – Русия или Украйна, лидерът на левицата не даде отговор. Тя каза, че войната трябва да спре, тъй като тя е в основата на всички проблеми и, че няма значение кой печели и кой губи.

„Какъв е смисълът да убиеш чужда икономика докато самоубиваш своята? Тази надпревара трябва да спре със санкции и контрасанкции“, смята Нинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене