Двама неврокопски хандбалисти под въпрос за решителната битка за бронза

Хандбалният тим на „Пирин“ /ГД/ замина за Габрово почти без кадрови проблеми за мача с „Чардафон“. Под въпрос са Александър Халачев, който е с контузена китка на дясната ръка, и страдащият от травма Димитър Бекташев. Те обаче бяха включени в групата за сблъсъка в зала „Орловец“, където се играе решителната среща за бронзовите медали.

„Очаквам труден двубой и за двата отбора, което не е изненада. Почти сме равностойни, но факторът домакинство е на страната на „Чардафон“, което никак не е малко. С победата в предишния мач показахме, че имаме доста аргументи, с които не само да се противопоставим на габровци, но и да надделеем. Оптимисти сме за крайния изход. Имаме двама състезатели под въпрос, но се надявам да ги вдигнем на крака до неделя. Играем ли концентрирани от начало до края, съм сигурен, че медалите ще бъдат за нашия отбор“, коментира главният треньор на неврокопчани Николай Пиргов.

Домакините нямат контузени хандбалисти.
„Искаме да завършим сезона с победа. Вярвам, че момчетата ще спечелят бронзовите медали. Ние сме дебютанти в елита, но изиграхме доста добри срещи. „Пирин“ е сериозен отбор и не трябва да ги подценяваме. Силно се надявам и публиката да ни подкрепи. Все пак играем в Габрово и имаме много фенове“, каза старшията на габровци Христо Йорданов.
СТОЯН МАНОВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене