Ден на отворените във военно формирование 26 400 в Благоевград

В навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия във военно формирование 26 400 – Благоевград са организирани редица инициативи, съобщиха от формированието.

В четвъртък, 5 май, от 9:30 до 14:00 часа, в района на формированието в Благоевград ще има Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника. За посетителите са подготвени статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване, посочват от формированието и допълват, че ще има и центрове за демонстрация на способности за оцеляване в природата. Военни ще покажат на посетителите как се пречиства вода, как се пали огън, начини да се направи примка за лов, а също и ориентиране по карта и компас и други полезни умения.

Преди празника, посетителите на военното формирование в Благоевград ще могат да посадят дърво, за което военните ще полагат грижи. Инициативата се осъществява със съдействието на Югозападното държавно предприятие и е с цел всички да живеем в по-чиста околна среда, допълват от формированието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене