Северна Македония с нова ужасна атака срещу България! СНИМКИ

Вулгарни антибългарски транспаранти на мач в Битоля

Нов скандал по oста София – Скопие. Вулгарни транспаранти срещу българите бяха издигнати от фенове по време на хандбалния мач в Битоля между местния Пелистер и Вардар (Скопие).

Въпреки сериозното полицейско присъствие, нито един служител на реда не е опитал да изземе от ултрасите циничните и вулгарни надписи срещу българите.

До момента нито една спортна федерация, нито пък министерството на спорта не са осъдили този акт. Няма реакция и от политическите партии, както и от министъра на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

Върху един от вулгарните транспаранти пише, че „преди 20 години в Скопие са унищожили Радко“, а днес вие (българите) като пички спите сладко. (б.р. – Радко е първото българско сдружение в Република Северна Македония и е един от псевдонимите на Иван Михайлов-Ванче).

Начинът и стилистиката на изписването на плакатите напомня на случката при посещението на българската делегация в Битоля при откриването на Културния център „Иван Михайлов“ преди две седмици, когато същите надписи бяха издигнати и пред очите на премиера Кирил Петков.

Петков заговори в Битоля за край на езика на омразата, но го посякоха с тези ПЛАКАТИ

 

 

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене