Четирима паднаха в полицейски капан край Сандански!

Тарашиха къщи и коли за дрога

Пригодена стая за отглеждане на канабис, оборудване за нея и канабисови растения са открити при проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

В обедните часове на 30.04.2022 г., от полицейски служители на РУ-Сандански е проверена къща в с. Плоски, общ. Сандански, обитавана от 33-годишен санданчанин, в която били още двама мъже на 23 и 29 години от гр. Сандански и един на 26 години от с. Плоски. При проверката на жилището, служителите на реда открили пригодена стая за отглеждане на растения от рода на конопа, която била оборудвана с осветителна и вентилационна системи, а в нея имало и отрязани пластмасови туби и платнени торби, в които са били засадени около 42 бр. тревисти растения. След направен полеви тест, те реагирали положително на канабис с общо тегло около 3 300 грама. В друга стая на дома полицейските служители намерили две найлонови торби, съдържащи около 1 825 грама суха, тревиста маса, която след направен полеви тест също е реагирала положително на канабис. Открити са и центрофуга за отделяне на листна маса, вентилатори, осветителни уреди, торове и препарати за отглеждане на растения.

В хода на работата по случая са проверени автомобили и адреси на установените лица, като в къща в селото, обитавана от 26 годишния мъж е открит стъклен буркан с около 60,21 грама канабис.

Четиримата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа, а за случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене