Самуилово се гордее с 14-г. шампион по борба Валентин Илиев

Петричкото село Самуилово има повод за гордост заради големия спортен успех на 14-годишния Валентин Илиев. Тийнейджърът е една от големите надежди на всички в населеното място в свободната борба. Той доказа своя талант и израстването си на републиканския шампионат за момчета, който се проведе в град Търговище.

Юнакът от Самуилово още в първата си среща до 75 килограма се наложи да премери сили с миналогодишния шампион, когото успя да победи по точки. След това Валентин се развихри и по пътя до финала отнесе тримата си съперници с технически туш и не им даде шанс да си помислят, че могат да надделеят над него. На финала срещу таланта от петричкото село се изправи Йоско Йосков, който Илиев прегази с 5:0 и съвсем заслужено спечели златния медал в своята категория. Момчето тренира при известния треньор Илиян Златков в Спортен клуб „Митекс”.

„Това момче дава заявка за нещо голямо в борбата. Той е пример, че нашата школа става все по-силна. Селото ни е едно от малкото в региона, което има спортна зала по борба. Стискаме му палци и на предстоящото европейско първенство. Вярваме, че ще се представи достойно”, коментира кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене