18-г. шофьорка, не видяла знак „Стоп”, се заби с „Мицубиши” в колата на собственик на таксиметрова фирма в Дупница

18-годишна ромка с 6 месеца стаж зад волана предизвика ПТП при градската градина в центъра на Дупница. Пострадал е  собственикът на таксиметрова фирма Георги Караколев.

Пътният инцидент е от събота. Около обяд Караколев пътувал с  лек автомобил “Дачия” по улицата до градската градина, когато бил ударен от лек автомобил “Мицубиши”, управляван от момичето. При удара мъжът си ударил главата в предното стъкло и го счупил. За щастие се отървал само с комоцио. В момента на катастрофата на пешеходна пътека в близост до пътния инцидент е преминавала майка с дете в количка.

Двамата шофьори са тествани за алкохол, пробите им са отрицателни.

„Пътувах по улицата до малката градинка, бях тръгнал с  автомобила да го налепят със стикери за такси, щях да го пускам на работа тези дни, когато ме удари лек автомобил “Мицубиши”, шофиран от 18-г. момиче. То не бе спряло на знака “Стоп”. От удара автомобилът ми отскочи от пътя и се заби в къща до пътя, добре че в този момент нямаше човек на тротоара. Аз си ударих главата в предното стъкло и го счупих. Бях прегледан в частната болница и се оказа, че съм с комоцио. В момента на катастрофата млада жена с детска количка преминаваше по пешеходна пътека в близост до автомобилите, добре, че не сме я ударили. От полицаите разбрах, че шофьорката на мицубишито е взела книжка преди около 6 месеца. Пред тях тя е заявила, че не е видяла знака”, разказа пред репортел на „Струма” потърпевшият Г. Караколев.

На младата шофьорка са й съставени два акта – за неплатена застраховка “Гражданска отговорност ” и за предизвикване на ПТП.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене