Община Гърмен ще дари с решение на ОБС прилежащ към джамията в Долно Дряново имот–частна общинска собственост

Съветниците от ОБС Гърмен  на насроченото заседание  за този петък , ще гласуват предложението на кмета на общината Феим Иса да бъде безвъзмездно прехвърлено правото на собственост на имот ,частна общинска собственост ,представляващ  ЕПИ 23,в кв. 10 по плана на село Долно Дряново , в полза на Мюсюлманското настоятелство  в селото . На имота е собственик община Гърмен за който е съставен Акт за частна общинска собственост под № 5900 от 14.02 .2020 г.

В общинската администрация Гърмен  е постъпило заявление в края на м. февруари от Мюсюлманското настоятелство в Долно Дряново за придобиване на собственост чрез дарение на въпросния имот който  де факто  общината не ползва . Имота е прилежащ терен  към съществуващата джамия в селото и ще бъде ползван за зелена площ  около района на джамията което ще я обогати със зеленина и ще придобие по- добър външен вид  за жителите и самата духовна общност на село Долно Дряново .

Съгласно мл.35,ал.5 от Закона за общинската собственост „Дарение на имот –частна общинска собственост се извършва  след решение на Общинския съвет ,прието с мнозинство три четвърти от общия брой общински съветници“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене