Извън опасност е живота на простреляния бизнесмен

Извън опасност към момента е живота на простреляния смолянски бизнесмен, открит снощи в гориста местност край Смолян. На този етап доказателствата сочат, че 58-годишният мъж се е самопрострелял.

Два часа е продължила операцията на простреляния Косьо Барбудов, снощи в смолянската болница. Нараняванията не засегнали жизненоважни органи.

„Състоянието на пациента е стабилизирано, и е контактен, в момента е извън опасност“, каза директорът на здравното заведение д-р Марин Даракчиев.
Районната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебно производство за простреляния мъж за извършено престъпление по чл. 338 ал 3 във връзка с ал. 1 от НК, каза говорителят на Окръжната прокуратура Станчо Станчев.

„Наличните до момента доказателства по делото са, че се касае за самопрострелване. Назначени са, обаче, експертизи – съдебно- медицинска и балистична, които да установят причината за инцидента. Не се изключват версии както за самонараняване, така и евентуално за причиняване от друго лице на телесните увреждания“, каза Станчев.

Установено е, че оръжието не е негова собственост, предоставено му е от законния собственик – също жител на Смолян, съобщиха от полицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене