Глоба от 10 хиляди лева на кмета Методи Чимев заради сметище

Районният съд в Дупница наложи глоба от 10 хиляди лева на кмета Методи Чимев заради изхвърлени на закритото преди 4 години сметище край града, съобщи БНР. Глобата е поредна, от юни м.г. от РИОСВ след проверка по сигнал, че камиони изсипват отпадъци по сметището, което е в рекултивация.

При проверката е установено, че депото, около 20 декара, е оградено, като е осигурена охрана и видеонаблюдение. Въпреки това – в момента на проверката сметоизвозващ камион е изсипвал смесени битови отпадъци на подравнената част, като на същото място са установени 8 купчини битови отпадъци – пластмасови опаковки, найлони и други с големината на специализиран сметоизвозващ камион.

За констатациите от проверката е бил съставен протокол и акт с наказателно постановление за 10 000 лева, което кметът обжалва.

Това е поредната глоба за кмета на Дупница заради сметището, което постоянно се самозапалваше и обдимяваше района на селата Джерман, Блажиево и ж.к. „Бистрица“.

Решението може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административен съд – Кюстендил.

Все още 6 общини от Кюстендилска област – Кюстендил, Дупница, Невестино, Трекляно, Сапарева баня и Бобов дол, нямат депо за третиране на отпадъците. РИОСВ често съставя актове за глоба на кметовете, нарушенията обаче продължават.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене