Кирил Добрев, заместник – председател на БСП: Вярваме в справедливостта на съда! Надявам се да няма политическо влияние върху съдиите, защото като политици ние не трябва да рушим вярата в институциите

ВИДЕО – ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

„Ръководството на БСП, като партия подкрепила гражданския кандидат за кмет на Благоевград Румен Томов, сме запознати със започналото съдебно дело за предсрочно прекратяване на правомощията му на кмет“,  заяви на пресконференция в Благоевград Кирил Добрев, заместник – председател на БСП. Добрев изрази убеденост във волята на Томов да спази закона и подчерта, че вярва в справедливостта на съда. „Надявам се да няма политическо влияние върху съдиите, защото като политици ние не трябва да рушим вярата в институциите“, каза още заместник – председателят на БСП.

Що се отнася до това, дали БСП ще подкрепи Томов при евентуални нови кметски избори, Добрев подчерта, че  първото и най-важното е решението на ВАС. „Няма такава хипотеза за нас в момента, ние вярваме в съда и в аргументите, които ще изразим към съда“.

Председателят на общинската организация на БСП Любен Милев изрази възмущението си от морала на предишния кмет на общината – Атанас Камбитов. “Хората искаха промяна и 18 639 жители на общината подкрепиха Румен Томов“, припомни Милев, като декларира, че БСТ стои твърдо зад него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене