Вместо КАТ кметът на Горно Дряново следи за неправилно паркиране

За да се предотврати порочната практика за паркиране на автомобили на кръстовища, завои и тесни улици, с което се възпрепятства движението и създава предпоставка за ПТП – кметът на с. Горно Дряново Ибрахим Пингов издаде заповед и обяви началото на проверки по всяко време на денонощието.

Самият той и служители на кметството ще следят за спазване на издадената заповед, нарушителите ще бъдат заснемани и санкционирани.

„Всяка година инвестираме по около 100 000 лв. в улици с идеята да се осигури достъп и нормално преминаване до всяка къща. Да се паркира демонстративно на улицата и да бъдат затваряни пътища, които са вход и изход за десет къщи означава, че не се зачита положения труд за подобряване на местната инфраструктура, и съзнателно се пречи на живущите в тези къщи, които остават без достъп“, коментира решението си кметът на село Горно Дряново.

Той е категоричен, че досега разговорите и устните предупреждения нямат ефект, ето защо е подал сигнал до кмета на общината, началника на РУ на МВР в Гърмен и подписка от 28 човека жители на селото. Приложил е и снимков материал на нарушителите, които паркират на забранени места и обещава взимане на незабавни мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене