Празничен концерт в Белица за Рамазан Байрам

През 2022 година един от големите мюсюлмански празници – Рамазн Байрам започва от вечерта на 2 май и продължава до вечерта на 4 май. Рамазан Байрам е краят на 30-дневния пост, който се спазва от изгрев до залез слънце през целия свещен месец Рамазан.
След дългия пост празничен концерт организиран от Община Белица и читалище „Георги Тодоров 1885“ очаква жителите и гостите на общината на 03.05.2022 г. / вторник/ от 18.30 ч. в центъра на града.

Специален гост е българската попфолк певица Алиша Павлова, по-известна като Ашли. Талантливата поп-фолк певица Ашли ще се представи и с част от фолклорния си жанр от широката и мелодична родопска песен.

За празничното настроение ще се погрижи и Фолклорен ансамбъл – Белица.

За мюсюлманите както Рамазан байрам, така и Курбан байрам, са повод да покажат благодарността си към Аллах. Проявата на щедрост, благотворителността, грижата за прехраната на човек в неравностойно положение, без значение на неговата вяра, е част от добрите дела, които вярващите трябва да направят през Свещения месец.
Нека всички заедно на този специален празник да си пожелаем мир, добри и светли надежди, просперитет в живота! Нека близките да са щастливи и здрави, а любовта винаги да цари в семейството!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене