Автомобилните превозвачи в Благоевград излязоха на  протест днес точно в 10. 00 часа заради високите цени на горивата и невъзможността да работят при нормални условия

Автошествие в Благоевград, камиони блокираха АМ „Струма“ на входа на града

Автомобилните превозвачи в Благоевград излязоха на  протест днес точно в 10. 00 часа заради високите цени на горивата и невъзможността да работят при нормални условия.

Основното им искане е да се редуцират цените на горивата и намаляване на акциза, както и задълбочена проверка от компетентните органи върху вноса на суровия петрол.

Според управителя на една от фирмите – Николай Хайлезов, исканията са да се махне биопродуктът от горивото или да се намали акцизът. “Не е нужно да затваряме пътища, просто ще спрем да работим – това повече боли. Вече има много фалирали фирми”, разкри той.

Протестът ще продължи до 17 часа. Първоначално ще се позиционират 20 камиона в края на магистрала „Струма“ на влизане в Благоевград, след това ще започне шествие със знамена, плакати и лозунги от началната към кръгово движение, в което камионите навлизайки ще завъртят, след което ще поемат в посока Симитли, до разклона за Банско.

Протестът се организира от Българската камара на автомобилните превозвачи. Според организаторите всички участници са предупредени да не нарушават закона за движение по пътищата и правилата при организиране на митинги.

Автошествие в Благоевград, камиони блокираха АМ „Струма“ на входа на града снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене