„Сървайвър“ в РС Петрич: Гранични полицаи от Кулата откриха бегълци от Алжир и Тунис на покрива на влакови вагони

_thumb (2)

Две последователни дела разгледа днес Районен съд Петрич, които заради своята атрактивност, са кръстени от държавното обвинение – „Сървайвърите„. В съдебна зала пристъпиха героите на екшъна, станал предния ден на ГКПП –Кулата. Гражданин на Алжир на 41 години и друг от Тунис са арестувани от граничните полицаи, качени на един от вагоните на преминаващия влак.

При рутинна проверка нашите власти открили двамата бегълци, зъзнещи от студ на покрива на един от вагоните. Самоубийствената акция предприета от чужденците хвърлила в потрес граничните полицаи при възможността какво е било очаквано да стане с тях, след ураганния вятър в този ден.

Отделно те са останали по –чиста случайност живи и заради опасността от „волтова дъга”, която се получава при преминаването на ж. п. композицията в райони с множество ел. проводници с високо напрежение. Двамата „Сървайвъри „ бяха разпределени на два съдебни състава, с наблюдаващи прокурори Стоян Дундев и Надя Цветкова.

Съдът в Петрич ги призна за виновни, след като одобри сключеното споразумение с Районна прокуратура и защитата им. Това стана напълно възможно, като на двамата бегълци бяха разяснени правата им, с помощта на преводач. Сървайвърите от Алжир и Тунис се оказаха с чисто съдебно досие. Това бе взето предвид от съдът, който постанови по 6 месеца услови присъди за двамата и глоба от по 100 лв.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене