Мустафа Карадайъ на форума „ЕС среща Балканите“: Информацията е мир и просперитет, дезинформацията – война!

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва във форума „ЕС среща Балканите“ в София. Мащабната международна конференция бе организирана от евродепутата от ДПС/“Обнови Европа“ и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк. Специален гост на форума бе еврокомисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи.

Форум Балкани20

Мустафа Карадайъ подчерта пред форума, че с голям интерес е изслушал дискусиите и поздрави всички участници. „Благодаря на всички, които дойдоха и присъстват на тази среща“, каза председателят на Движението.

Форум Балкани21

Той заяви, че информацията е мир и просперитет, а дезинформацията е война.

Форум Балкани22
„Простата лъжа трудно хваща дикиш. За да отсеем информацията, трябва да имаме медийна грамотност. Посочването на източника е задължителен елемент. Дотук все добри неща“, поясни Карадайъ.

Форум Балкани24

И описа ситуация, до която стигаме. „Отзад напред как изглеждат нещата – посочваме едни източници, които са няколко и се самоцитират и години наред поднасят една лъжа. На това с коя грамотност как ще реагираме? С изкуствения интелект как ще реагираме на една и съща лъжа, която се поднася от едни и същи хора, цитирайки сами себе си“, попита председателят на ДПС.

Форум Балкани25

Той заяви, че не знае какъв е отговорът и каква е рецептата, но ще му е много интересно да чуе и коментара на участниците. „Мисля, че разбрахте точно какво визирам“, каза в заключение Карадайъ, обръщайки се към ораторите и модераторите на форума.

Форум Балкани26

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене