Община Белица отделя 105 000 лева от бюджета си, за да се завърши строителството на новата детска градина в село Горно Краище

Община Белица отделя 105 000 лева от бюджета си, за да се завърши строителството на новата детска градина в село Горно Краище. Кметът Радослав Ревански и съветниците осигуряват тези пари, за да може от септември тази година децата в населеното място да се обучават и играят в уютна и модерна сграда.

За двуетажната постройка Министерството на образованието и науката отпусна 600 000 лева. Първата копка на обекта бе направена в края на месец май миналата година. Детската градина, която е на площ от 300 квадратни метра, е напълно построена. Предстои тези дни да започне измазването на стените и полагането на изолация. Заради инфлацията и поскъпването на строителните материали се оказа, че парите от МОН няма да стигнат. Затова местната власт дофинансира завършването на строежа.

„Благодарим на общинския кмет Радослав Ревански и на съветниците, които отново доказаха, че за тях децата и тяхното бъдеще са най-важни. Всичко се прави за тях. В новото детско заведение ще се монтира и парно, с което ще се отопляват помещенията. Ще има две групи, а децата са около 40”, каза кметът на Горно Краище – Бекир Бекир.

Предучилищната група ще продължи да е в сградата на училището, където се учи до 7-ми клас и има 115 ученици. В селото, което е с положителен прираст, вече има над 1250 жители. Няма миграция, макар че доста млади хора работят в чужбина, но сезонно. После се връщат в родния край. Децата стават все повече и заради това се строи новата и модерна детска градина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене