Община Банско с бюджет от почти 33 млн. лева, приоритет е по-добрата градска среда

Общинските съветници на Банско одобриха вчера на сесията си бюджет на общината за 2022 година в размер на 32 739 535 лв. Делегираните от държавата средства са 13 613 122 лв., а останалата част от сумата – 19 126 413 лв., трябва да бъде събрана от собствени приходи.

Кметът Иван Кадев подчерта, че основните цели са продължаване на подобряването на жизнената среда и на развитието на Банско, Добринище и другите селища, обезпечаването на здравеопазването, образованието, социалните дейности и спорта. Не на последно място – културният живот все така да бъде еталон за останалите общини в страната. Защото градът е визитната картичка на България и затова трябва да има чисти и подредени населени места.

Общинската власт ще продължи работа по подобряване на градската инфраструктура чрез ремонти на уличната мрежа, довършване на започнати през 2021 г. обекти и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление.

В съответствие с концепцията на бюджет`2022 е и приетата структура на Общинска администрация, чиято обща численост се намалява с 5%.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене