Пролетно чистене в Банско и Добринище

Община Банско организира традиционното пролетно почистване на частните и обществени терени. То ще се проведе в периода от 29.04.2022г. до 16.05.2022 г., като администрацията приканва всички жители на града да вземат участие и да почистят прилежащите пространства около своите домове и градини.

За събирането и извозването на отпадъците, ще бъде предоставена безплатна техника, която ще минава по утвърдения от Община Банско график. В тази връзка, е необходимо жителите да предприемат действия за изнасяне на събраните растителни отпадъци от градините и дворовете и да ги поставят на тротоарите пред домовете си. В деня за извозване, да помагат за товаренето на отпадъците в камионите, които ще ги събират .

Строителни отпадъци от ремонтни дейности, земни маси и едрогабаритни отпадъци няма да се вдигат с общинска техника. За този тип отпадъци нуждаещите се могат да се обърнат за заявка на 4 куб. контейнер срещу заплащане на тел. 0896655577.

Молим всички граждани, които ще вземат участие, предварително да поставят отпадъците разделно (растителни, стъкло, хартия, пластмаса и битови), в торби или чували с цел предотвратяване разпиляването им, а също така по – лесно и бързо товарене на камионите.

Графикт за извозването на отпадъците е публикуван на интернет страницата на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене