Уволниха възпитателя в Спортното училище в Сандански М. Христов след присъдата за закана за убийство

Уволниха възпитателя в Спортното училище в Сандански Методи Христов, който е с влязла в сила присъда. С решение на Окръжен съд – Благоевград той бе осъден на десет месеца „лишаване от свобода” с тригодишен изпитателен срок за закана за убийство срещу треньора по джудо Стоян Стоянов.

Възпитателят М. Христов е признат за виновен за това, че на 10.08.2018 г. на метри от сградата на полицейското управление в Сандански е отправил закана за убийство на Стоян Стоянов, треньор в клуба по джудо и карате в Спортен клуб „Спартак” в града. Според събраните доказателства в съдебния процес М. Христов е насочил нож срещу Ст. Стоянов, като е казал: „Ела по-близо, ей тук ще те заколя, п… долна, сега ще те разпоря, с теб е свършено, ти си мъртъв”.

Както “Струма” писа, това е втора присъда, наложена на възпитателя М. Христов в рамките на три години. През 2018 г. той бе изправен на подсъдимата скамейка и за клевета към колегата си Кирил Тилев. Тогава с решение на съдия Иван Филчев на М. Христов бе наложено административно наказание глоба в размер на 2500 лева.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене