Ученици на VIII СУ „Арсени Костенцев“ са отличени в конкурс „Моят проект – мечта“

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев награди деца с творчески заложби, участвали със свои рисунки в конкурс „Моят проект – мечта“. В състезанието се включиха около 700 ученици от 1 до 7 клас, с индивидуална и екипна работа. Специално сформирана комисия разгледа и отличи общо 42 от творбите, дело на 48 деца.

Официални гости на събитието бяха директорът на VIII СУ „Арсени Костенцев“ Сергей Биров, преподавателите по изобразително изкуство Димитрина Гошева и Мариела Тренчева, представители на Обществения съвет към учебното заведение и родители.

Конкурсът е организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Благоевград, а целта е децата да участват в алтернативни дейности, развиващи техните заложби.

Възпитаниците на VIII СУ бяха поздравени от секретаря на Общината Дейвид Арабаджиев. „Продължавайте да влагате цялата си енергия, в това, което обичате да правите и не забравяйте – вие, децата имате едно огромно предимство пред възрастните – безграничното въображение, което ви позволява да виждате и пресъздавате света около вас по един красив и необикновен начин. Разбира се, отличното ви представяне в конкурса „Моят проект – мечта“, не би било съвсем възможно, без подкрепата на вашите родители и учители. Следвайте техните съвети и бъдете повод за гордост“, каза в част от приветствието си той.

Директорът на училището Сергей Биров също поздрави децата за достойното им представяне.
Отличените рисунки са подредени в изложба, разположена във фоайето на Община Благоевград.
По време на награждаването Божидара Илиева от 5 клас отправи музикален поздрав към присъстващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене