Засилен контрол от специализираните служби във връзка с предстоящите празници в област Благоевград

Във връзка с предстоящите празници Възкресение Христово и Гергъовден, а също и отбелязването на Международния ден на труда 1 май, от ОДМВР-Благоевград са предприети редица от мерки с цел опазване на обществения ред и сигурността  на гражданите преди, по време и след приключване на празничните и почивни дни.
От утре се засилва полицейското присъствие по всички възлови артерии и критични точки на територията на Благоевградска област.
Завишава се контролът и в молитвените храмове и църкви, относно пожарната безопасност.
Специализирани санитарни екипи ще следят за качеството на хранителните продукти, които се предлагат в търговските обекти, предвид настъпващите Великденски и Гергьовски празници.
Целият наличен състав на ОД на МВР в Благоевград е ангажиран да следи оперативната обстановка в региона предвид настъпващите празнични дни. Това каза на брифинг заместник директорът на полицията, комисар Стоян Маламов.
Сериозно ще бъде присъствието на полицейските патрули по всички пътни артерии в региона, подчерта началникът на сектор „Пътна полиция“, Гл. инсп. Сергей Алексов.
Началник сектор в Областната противопожарна служба, гл. инсп. Юлиян Петров, уточни, че са проверени всички молитвени места и сгради, където ще се извършват християнските Великденски служби.
Да се следят етикетите на хранителните продукти, маркировките на агнешкото месо и на яйцата, напомни д-р Калина Милушева от ОБДХ – Благоевград.

Засилен контрол от специализираните служби във връзка с предстоящите празници в област Благоевград снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене