Закриха официално кабелното радио в Гоце Делчев

На заседание на Общински съвет Гоце Делчев днес бе взето решение за официалното и окончателно закриване на общинското кабелно радио, по известно като Точката. Мрежата е нерентабилна и този вид медия отдавна е загубила смисълът си с напредъка на информационните технологии, но въпреки това местната власт поддържаше собствена програма до 1 януари т.е. За съществуването на Точката общината е трябвало да плаща и съответна такса. Днес общинските съветници упълномощиха кмета Владимир Москов да подаде необходимите документи за заличаване регистрацията на общинското радио в СЕМ.

На сесията съветниците приеха докладите на 8-те читалищни настоятелства, развиващи дейността си на територията на община Гоце Делчев.Две от тях не получават субсидии , стана ясно още на сесията, и това са читалищата в Баничан и Борово.

Неврокопските съветници също така определиха кмета Владимир Москов да е представител на община Гоце Делчев в редовно заседание на 20.04.2022 г. на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД гр. Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене