НПГ „Димитър Талев“е домакин на Националното състезание “Млади таланти в модата”

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник-кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш присъстваха на националния кръг от Националното състезание “Млади таланти в модата”, което тази година се провежда в гр. Гоце Делчев. Домакин е НПГ „Димитър Талев“ с подкрепата на община Гоце Делчев, а официалното откриване на състезанието се състоя в комплекс „Uva Nestum Wine & SPA“.

Целта на състезанието е да се предостави възможност на учениците, обучаващи се в професионалните гимназии да демонстрират уменията си пред бизнеса и обществеността.
Националният кръг се провежда в гр. Гоце Делчев в периода 13 – 15.04.2022 г. и за него са класирани 15 отбора от учебни заведения в цялата страна. Те се състезават в три категории – модно ревю, художествена скица и сръчни ръце. Учениците ще бъдат оценявани от комисия, съставена от специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло, а темата тази година е „Минало в бъдеще време“.

Състезанието дава възможност за изява на ученици от училищата осъществяващи обучение по професии, свързани с проектиране, моделиране и изработване на облекло. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката, в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене