Днес има редовно заседание на ОбС – Разлог

Днес в Разлог ще се проведе редовно заседание на ОбС – Разлог. В дневния ред са включени за разглеждане 42 точки, като акцентът е приемане на бюджета на общината за тази година, както и представените отчети за управление на общинските фирми и предприятия. Съветниците ще дебатират и по входирани искания за предоставяне на земи от общинския поземлен фонд, както и приемане на общинската програма за закрила на детето за 2022 година.

Като точка 37 в дневния ред е включено и предложение за временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ – Разлог до провеждане и финализиране на конкурсна процедура за избор на управител. Болницата в Разлог през последните 22 години е управлявана от д-р Божидар Велев, който отдавна е преминал пенсионна възраст.

Приемането на бюджета е под номер шест и постоянните комисии вече разгледаха и се произнесоха по изготвената план-сметка от местната администрация. Финансовата рамка на община Разлог за тази година е – 36 264 738 лева. Капиталовите разходи са в размер на 10 719 652 лв. Уверенията са, че за поредна година в община Разлог няма допуснат финансов дефицит и неразплатени сметки. При спазване на стриктна финансова дисциплина и принципите на проследимост и рационалност на разходите има добра събираемост на приходната част, в това число и за минали години.

Междувременно общинските съветници трябва да се произнесат и по входирани искания за закупуване на общинско жилище, както и настаняване под наем в свободно такова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене