Изложби показват уникални екипи, купи, медали и снимки за 100-г. на ФК Пирин

Тази година е вековният юбилей на Футболен клуб „Пирин”- Благоевград. Стогодишнината ще се отбележи с редица интересни и вълнуващи събития. Едно от тях е организирането на две любопитни изложби, които ще покажат ценни миове от историята на футболния отбор – екипи, вратарски ръкавици, купи, медали, много архивни снимки и още куп неща, свързани с миналото на клуба.

Затова е нужно всички хора, които подкрепят „Пирин”, да помогнат с набирането на тези артикули. Експозициите ще се подредят от Регионалния исторически музей в града и от ФК „Пирин”.  Всеки, който има късче история на „орлетата”, може да го предостави в музея, за да бъде включено в изложбите и показано на хората. След това предоставените експонати ще бъдат върнати на техния собственик. Целта е да се направят уникални изложби, които да покажат славното минало на „Пирин”.

Идеята е двете експозиции да се открият на 17-и май, когато е Денят на българския спорт. Едната от тях ще е в музея, а другата ще е на специални пана в центъра на града, най-вероятно ще е на площад „Георги Измирлиев” пред сградата на кметството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене