Общо събрание на жителите на село Горно Дряново

Жителите на село Горно Дряново, община Гърмен проведоха общоселско събрание. Те приеха решение за изготвяне на правилник за ползването на питейната вода, както и промяна на досегашните такси.

От следващата година таксата „Вода“ в село Горно Дряново става 25 лева годишно на човек от домакинството.

Предвидено е намаление за студенти и работещи извън селото за повече от девет месеца, като за тях е въведено изискване да представят документ удостоверяващ периода на отсъствие от селото.

Инвалиди със 100% увреждане с право на чужда помощ ще заплащат 15 лева след представяне на решение от ТЕЛК. Таксата за първоначално включване за водоподаване ще бъде 100 лева, като жителите на Горно Дряново единодушно решиха да се включват само жилищни и промишлени сгради, които имат разрешителни за строеж. Промишлените сгради и търговските обекти плащат по една такса годишно в размер на 25 лв. А при констатиране на незаконни връзки ще бъдат прекъсвани, а нарушителите ще заплащат глоба в размер на 200 лева.

Водоподаването ще бъде прекъсвано при неплатени такси за две години, а повторното включване ще струва 100 лева. С оглед отчетност на събраните и разходвани средства кметът Ибрахим Пингов ще представя един път годишно подробен отчет за средствата за водоползването.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене