12 ранени при ново сбиване на роми в Петрич

82618-romi-petrichИма простреляни с ловна пушка

 

 

Ново сбиване е станало в ромската махала в Петрич около 11.30 часа днес, съобщава БГНЕС. По неофициална информация има простреляни с ловна пушка. От регионалната полиция съобщиха за 12 ранени. Директорът на ОД на МВР Благоевград Васил Митов пътува към мястото на инцидента.

Снощи към 20.40 часа там стана масов брой между 80 човека. Това сбива е прекратено, полицията е останала на място и РУП е Петрич е задържан 45 – годишен мъж. Явно наново напрежението по обяд кв. 182 е ескалирало наново.

БГНЕС припомня, че през изминалата нощ вече имаше бой и стрелба в ромската махала в Петрич, двама са приети в Спешно отделение на местната болница с разбити глави. Към 20.40 часа снощи от ул. „Явор“ в ромската махала е получен сигнал за стрелба от автоматично оръжие, при която „има ранени, нападали по улицата“. Стрелбата е продължила и по ул. „Кестен“. Към мястото на инцидента се отправят полицейски патрулки и линейки. При пристигането на място е установено, че стрелбата е била във въздуха. На място са установени двама ранени. 15-годишно момиче и 29-годишен мъж. Те са били с контузни рани в областта на главите, нанесени от удар с твърд предмет. Двамата пострадали са транспортирани до Спешно отделение на МБАЛ-Петрич, където раните им са обработени. В ромското гето в Петрич снощи е възникнал поредният скандал и последвало сбиване. За да бъде прекратено някой е стрелял във въздуха.

В ромската махала в Петрич от години тлее вражда между два от местните кланове. Периодично тя ескалира в сбивания. За да им обърнат внимание, почти винаги се подава сигнал за стрелба „с убити и ранени“. Самото влизане в махалата, както за полицията, така и за дежурните медици е проблем заради тесните и почти непроходими улици заради паркирани автомобили и каруци. Освен това обитателите на махалата мятат от прозорци и терасите по извиканите на помощ полицаи и спешни екипи камъни, стъклени буркани и бутилки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене