Епизод пореден от драмата: БФС организира конгрес на 20 май

Българският футболен съюз ще проведе конгрес на 20 май, съобщи „Нова“. Това стана ясно, след като в Търговския регистър е вписано провеждането на конгрес, чието искане за свикване е още от 24 март.

Предстоящият конгрес обаче няма да е изборен. На него няма да се избира президент на БФС и Изпълком, а родната централа ще гласува проектобюджет и програма за разфитие на футбола ни в периода 2022-2026.

По-рано днес спортният министър Радостин Василев даде срок на БФС да приеме своя бюджет до 25 май, а в противен случай заплаши футболната ни централа с отнемане на лиценза.

Ако насроченият конгрес се проведе по план, то се очаква нанего да бъде приет бюджет и да бъде избегната евентуална санкция от министерството.

Това е част поредна от битката за БФС, която е в разгара си в последните месеци.

Изборният конгрес на БФС бе отменен два пъти заради пандемията, но Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка, с която предизвикаха извънреден конгрес на 12 октомври миналата година.

Тогава Борислав Михайлов спечели, но Бербатов и компания имаха претенции към редовността на гласуването и пуснаха жалби до съда.

Тези жалби пък станаха повод БФС да отмени насроченият за 18 март редовен конгрес, но въпреки това на същата дата Бербатов свика алтернативен конгрес, на който спечели 100% от гласовете на присъствалите 76 клуба и сам се провъзгласи за президент на футбола ни.

Всичко случило се на 18 март бе определено като фарс от настоящото ръководство на БФС, но Бербатов и компания пък го определиха за напълно законно.

Цялата сага продължи с днешната заплаха на министъра, а очевидно БФС си организират конгрес пореден, който трябва да се проведе на 20 май.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене