Общинският съвет в Благоевград ще проведе извънредно заседание

Общинският съвет в Благоевград ще проведе извънредно заседание, съобщиха от пресцентъра на ОбС – Благоевград. Заседанието е насрочено за 15 април от 9.30 часа в зала „22-ри Септември”.

На провелото се днес заседание на Председателски съвет към Общински съвет Благоевград единодушно бе приет дневен ред от 4 точки. Съветниците трябва да разгледат заповед на Областния управител на област с административен център Благоевград, с която връща Решение № 81 по Протокол № 5 от проведено заседание на Общински съвет Благоевград на 25.03.2022 г., като незаконосъобразни за ново обсъждане в общински съвет. Внесено е предложение относно одобряване на общата численост и структура на общинска администрация и изменение на Правилника за организация и дейността на звено „Инспекторат“.

Общинският съвет трябва да гласува и предложението за приемане на бюджета, Плана за финансиране на капиталовите разходи за 2022 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2022 г. – 2024 г. на Община Благоевград. Последната точка в дневния ред касае преименуване на Общински куклен театър – Благоевград в Общински куклено-драматичен театър – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене