Легенди на „Левски” почетоха футболния празник на ФК „Калабак”(Самуилово)

Около 2000 души заеха местата си на стадиона в село Самуилово, община Петрич, за да станат свидетели на голям футболен спектакъл и да видят отблизо легендите на българския футбол и ФК „Левски” (София)

„Сините” дойдоха по повод по повод 10 години от възстановяване на местния „Калабак“. Столичани победиха с 3:1, но в последните 20-ина минути домакините взеха инициативата в собствените си ръце и като по чудо на пет пъти Георги Стоименов и Янислав Власов не успяха да преодолеят от отлични ситуации да преодолеят вратаря на „Левски”. Международният съдия Ивайло Стоянов не призна гола на Георги Стоименов от дузпа, защото бе нанесъл удар, без да чуе съдийския сигнал. При повторението синият страж изби кълбото в корнер.

Сред легендите на „Левски”, които облякоха спортните екипи срещу „Калабак”, бяха: Цветан Веселинов – Меци, Стефан Павлов – Фифи Перото, Краси Балев, Владо Николчев, Ангел Станков, Станислав Ангелов – Пелето, Стефан Василев, Георги Георгиев, Захари Сираков, Борислав Ангелов.samuilovoКметът на село Самуилово Кирил Стоянов обяви минута мълчание в памет на починалите футболисти от ФК „Калабак”, чиято дейност датира от 1952 до 1990 г. През 2006 г. клубът отново възстановява дейността си и по случай 10-годишнината от това събитие бяха поканени и ветераните на „Левски”.

В детския футболен турнир на първо място се класира очаквано столичният „Левски”, набор 2007. Второ място заеха децата на ОФК „Беласица”, трети стана ФК „Калабак”, а на четвърто – ДФК „Мечетата”. Наградите бяха връчени от кмета на общината Димитър Бръчков, който бе сред гостите на футболния празник, кметът на Самуилово Кирил Стоянов и един от най-известните спортни дейци в Самуилово – Стоян Трайков.

Присъстващите бяха приветствани от кмета Димитър Бръчков, председателя на националния фенклуб на привържениците на „Левски” Степан Хиндилян и изпълнителния директор на „Левски” Станислав Ангелов.

На 10 ноември на стадиона в Старчево ветераните на „Левски” (Сф) ще гостуват на ФК „Старчево”, където ще изиграят мач с ветераните на местния клуб. Кметът на село Старчево Георги Кузманов посочи, че с това ще започне и празникът на селото по случай Свети Мина.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене